Rezultati naših tekačev na raznih tekih

3.12. Crikvenica

Tako, kot običajno, smo sezono zaključili s tekom v Crikvenici. Vreme ni bilo kaj preveč primorsko, a smo vseeno dobro tekmovali. 

8 tekačev na 21km in 4 na 5km. Ma 5km je teklo tudi 8 mladih članov društva. Odličen tek je uspel Karmen, ki je tekla svoj rekord in je končala na 5.mestu, mesto bolje je uspelo priteči Mojci, Miro pa je zmagal v svoji kategoriji. Vsi so bili zadovoljni s svojimi dosežki tudi v teku na 5km. Malo smole je imel Jure, ki je na svojem prvem pravem teku začel malo prehitro, potem še nekaj mrzlega popil in je moral odstopiti. Ampak bonaslednjič uspešnejši.

 

Tekma z našo najštevilčnejšo udeležbo 2017

28.29.10. Ljubljana - Ljubljanski maraton

V dveh dneh so nastopili skoraj vsi naši tekači. Na šolskih tekih 16 mladih. Jakob 5., odlično je med starejšimi tekla Manca. Pa tudi tisti, ki so bili okrog 20.mesta, so bili zelo dobri.

V nedeljo so začeli tekači na 10km. 12 naših je bilo med njimi in spet odličen 15. je bil Jakob Medved, ki je s 34:29 tekel tudi klubski rekord, med dekleti pa Jerca.

Odlično sta se na svojem prvem maratonu držala Mojca Molk in Matjaž Petrič.

Največ naših tekačev je nastopilo na 21km. 11 deklet in 9 fantov se je podalo na to preizkušnjo. V vetrovnem vremenu in malo predolgi progi niso bili rezultati najboljši, uvrstitve pa kar dobre. V svojih starostnih kategorijah smo dobili nekaj priznanj, nismo pa tekli predvidenih rezultatov. Dobro je šlo Mojci Habič, ki je bila na 18. mestu in 3. v kategoriji.

 

14.10. Portorož - nočna desetka

V soboto zvečer smo bili glavni v Portorožu kljub ogromnemu številu turistov. Prav lepo je bilo gledati naše drese v ospredju. Takole: vsi smo bili med najboljšimi in smo dobili medalje, le Matevža so zgrešili na cilju, čeprav je dobro tekel. Škoda.

Sicer pa Jakob in Polona tretja, Mojca pa tudi absolutno najhitrejša punca. Pa še po kategorijah smo vsi zmagovali.

Organizatorji so imeli kar veliko težav z organizacijo in progo a so pripravili dobre nagrade tako, da smo malo pozabili na težave. Škoda je le to, da tek ni bil najboljša priprava na Ljubljanski maraton saj je bila proga pretežka in ni bilo mogoče teči hitro. 

 

16.9. Bovški maraton

Tudi letos smo se v velikem številu in z veliko dobre volje udeležili maratona v Bovcu. Dobre volje nam ni pokvarilo niti slabo vreme, le kupi mokrih cunj so ostali. Nekateri smo šli v Bovec že v petek in smo že takoj občutili prijetno tekaško vzdušje, ki ni pojenjalo niti v soboto, ko smo se odpravljali na start. V močnem dežju so se prvi podali na pot tekači na 8km. Najbolje je šlo Stanetu, ki pa je potem ves moker počakal na start maratona in spremljal Aido še na 42km. Seveda zvečer ni imel težav s spanjem.

V maratonskem teku je Aida kljub težavam prišla do 2. mesta v kategoriji mlajših tekačic. S progo se je dobro boril tudi Radovan, ki je pomotoma tekel maraton namesto 21km. Največ naših tekačev je nastopilo na 21km in vsi so bolj ali manj uspešno opravili s težko progo in to v hudem dežju. Mira pa je bila v svoji kategoriji celo najhitrejša.

Sicer so pa odlični organizatorji lepo izpeljali prireditev in prav škoda je, da imajo smolo z vremenom. Ampak tudi dež ne odvrne množice tekačev, ki bo sigurno drugo leto spet prišla. Tudi mi bomo zraven.

 

26.8. Vrhnika 

Na nočnem teku na 5 in 10km je nastopilo 9 naših tekačev. Bili smo najuspešnejša skupina, saj smo imeli 1. in 3. mesto v teku na 5km, 5. in 2. v teku na 10km. Tek je bil zelo lepo pripravljen, tekmovalcev pa ravno prav.Po teku smo čakali na podelitve in se lepo zabavali. Natančneje pa je bilo takole:

5km - 1. Medved Jakob ; 10. Vitulić Jure ; 3. Hozjan Pia

10km - 2. Kreft Jerca ; 5. Petrovčič Potočnik Karmen - 2. v kat. ; 9. Molk Mojca ; 5. Jakša Matej - 2. v kat. ; 24. Petrovec Miro - 1.v kat ; 34. Panjan Stane.

1.7. Tolmin Soča trail

Nastopilo je 7 naših članic, večina na 15km, Nataša Drašler pa na 45km, kjer je bila 3. v kategoriji.

20.5. Maraton Radenci

10 naših tekačev, 5 v teku na 21km , ki je bilo državno prvenstvo.

Blanka Markovič Kocen in Karmen Petrovčič Potočnik sta bili 4. in 5., Miro Petrovec pa je zmagal v kategoriji veterani M60.

Nastopilo je 20 naših tekačev, nekja na 10km, večina na 21km. Najuspešnejša je bila Aida Hajdarević, ki je bila v maratonu 3. v kategoriji.

6.5. Tek trojk

Nastopilo je 9 naših trojk in še nekaj naših tekačev v drugih trojkah.

Posamezni naši člani so nastopali tudi v primorskem tekaškem pokalu, notranjskem tekaškem pokalu in še na nekaterih drugih tekih.

Živeti s športom pomeni biti svoboden kot ptica. Zares iskrena hvala, ker letite z nami.