DOMOV

  

LOGNET

  

PLC

  

EMOBILEN

  

LONA

  
KONTAKT
   
      
 
         

Generalni sponzor spletne strani SLA:
RECA

 

ARHIV NOVIC SLA

Leto 2017
Leto 2016
Leto 2015
Leto 2014
Leto 2013
Leto 2012
 

Prejsni mesec       Julij 2018       Naslednji mesec
Po To Sr Če Pe So Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
051 350 410
stojangrgic@yahoo.com


RECA group
Smo kompetentni partner za oskrbo vaših C-elementov – z več kot 12.000 kvalitetnimi proizvodi, od vijakov do orodij. Z našim prilagodljivim servisnim in storitvenim paketom izpolnjujemo obljubljeno in vas na poti do uspeha spremljamo, podpiramo ter razbremenjujemo.


DHL je v Afriko dostavil nosoroginjo Elisko

Kot del projekta ohranjanja dediščine so nosoroginjo Elisko prepeljali iz Češke v svetišče v Tanzanijo. Za maksimalno udobje in minimalen čas potovanja je na voljo DHL-ovo tovorno letalo tipa Boeing 757-200

  • Kot del projekta ohranjanja dediščine so nosoroginjo Elisko prepeljali iz Češke v svetišče v Tanzanijo
  • Za maksimalno udobje in minimalen čas potovanja je na voljo DHL-ovo tovorno letalo tipa Boeing 757-200

Bonn, 8. julij 2016
DHL, vodilno globalno podjetje na področju logistike, je končalo še en prevozni mejnik z dostavo črne nosoroginje iz rojstnega kraja na Češkem v naravno okolje v Tanzanijo. Tri-letno samico Elisko so prepeljali v naravni park v Tanzanijo kot del projekta ohranjanja dediščine, ki ga omogoča George Adamson Wildlife Preservation Trust in katerega cilj je pomagati ogroženim živalskim vrstam, da rastejo in napredujejo v svojem naravnem življenjskem okolju. 

Dostava Eliske v Tanzanijo nadaljuje bogato tradicijo DHL Express-a, ki podpira mednarodna prizadevanja ohranjanja živalske dediščine,” je povedal Ken Allen, generalni direktor DHL Express. “Bili smo zelo veseli, da smo dobili priložnost za prevoz te lepe živali domov v Afriko in v teh kritičnih prizadevanjih pomagali ogroženi vrsti vzhodnih črnih nosorogov. Celovit projekt, kot je ta, kjer neuspeh preprosto ne pride v poštev, nam omogoča, da pokažemo moč DHL-ove globalne mreže in strokovnega znanja certificiranih mednarodnih strokovnjakov.

Prevoz Eliske je potekal pod okriljem mednarodne ekipe DHL, ki obsega okoli 40 specialistov na področju zemeljskega in letalskega prevoza, carinjenja ter certificiranja v najmanj petih državah. Devetsto kilogramov težka samica je bila prepeljana iz živalskega vrta Dvur Kralove na Češkem, kjer je bila leta 2012 tudi rojena, v sortirni center v nemški Leipzig. Potem so jo natovorili na 28-tonsko tovorno letalo Boeing 757-200, posebej prirejeno za prevoz živali. Letalo je po več kot 6.500 km pristalo neposredno na letališče Kilimanjaro v Tanzaniji, od koder je bila nosoroginja s tovornjakom premeščena v njen novi dom. Na poti jo je spremljala in nadzorovala ekipa podpornega osebja, vključno z vodilnim veterinarjem za črne nosoroge na svetu, dr. Petom Morkelom. Za nosoroginjo je bilo na potovanju poskrbljeno tudi s petimi zabojniki hrane in vode.

Bili smo veseli, da nas je DHL podprl pri tem projektu. Elisko smo bili pripravljeni zaupati le partnerjem, ki bi lahko zagotovili popolnoma varen in nemoten prehod,” je povedal Tony Fitzjohn OBE, Field direktor, The George Adamson Wildlife Preservation Trust. Ob podpori izkušene ekipe mednarodnih strokovnjakov za prevoz smo se lahko osredotočili na udobje in dobro počutje Eliske ter zagotovili, da je imela najboljši možen uvod v njeno novo življenje v Afriki.

Vzhodni črni nosorogi so ena izmed najbolj ogroženih vrst sesalcev, na katere je bil divji lov v poznem 20. stoletju, kar je povzročilo občutni upad populacije črnega nosoroga v Afriki. Ocenjeno je, da v današnjem svetu živi približno 800 tovrstnih nosorogov. Živalski vrt Dvur Kralove, kjer je bila Eliska rojena, je znan po vzreji vzhodnih črnih nosorogov in 43 skotenih mladičih te vrste do današnjih dni.

Za živalski vrt Dvur Kralove je odhod Eliske grenko-sladek trenutek. Težko se poslavljamo od ljubljene živali, ampak smo hkrati zelo zadovoljni, da smo sodelovali pri tem pomembnem projektu ohranjanja dediščine in navdušeni nad prilagoditvijo v njenem naravnem življenjskem okolju,” je dejal Přemysl Rabas, direktor živalskega vrta Dvur Kralove.“Načrtovanje njene premestitve v Tanzanijo je vključevalo leta skrbnih priprav in prepričani smo, da je – z DHL-om – v pravih rokah za potovanje.

DHL je v zadnjih letih podprl številne pomembne projekte ohranjanja dediščine, vključno z dostavo treh črnih nosorogov iz Velike Britanije v Tanzanijo leta 2012 ter dostavo dveh redkih sumatrskih tigrov iz Avstralije v ZDA in istega leta v živalski vrt v Londonu, kot del rejskega programa. Projekt leta 2013 za prevoz dveh velikih pand iz Kitajske v svetišče v Belgijo, je botroval ‘popolni dostavi’ junija 2016, ko je samica pande skotila mladiča.

       

Avtor: Dan McGrath

         
Vse pravice pridržane lognet © 2018

Postavitev spletnega mesta in gostovanje PROLOG d.o.o., Logatec 1990 - 2018
Brez sejnih piškotov ta spletna stran ne more delovati pravilno